Un preot din Florenta este anchetat pentru frauda dupa ce a fost acuzat ca a castigat sase milioane de dolari simuland acte de exorcizare.

Procurorii au declarat ca parintele Francesco Saverio Bazzoffi organiza adevarate "show-uri" la Casa Sfintilor Arhangheli (o organizatie pe care o fondase chiar el).

In timpul asa-ziselor slujbe de exorcizare, care de cele mai multe ori atrageau in jur de 400 de persoane, mai multi "asociati" de-ai sai "pretindeau ca sunt posedati de demoni", momente in care parintele Bazzoffi intervenea si ii exorciza, utilizand ritualuri antice de provenienta obscura.

Dupa ce facea demonstratiile cu asociatii sai, parintele se oferea sa-i "vindece" si pe cei care se aflau de fata, dupa care solicita donatii pentru organizatia sa.

Unul dintre martorii oculari a declarat politiei ca "in timpul slujbei, preotul vorbea aramaica, si dupa cateva minute incepeau sa se petreaca lucruri ciudate. Nu stiu daca era vorba despre isterie in masa sau doar sugestibilitate, insa imi aduc aminte ca o femeie in varsta a inceput la un moment dat sa strige cu o voce de barbat, iar cinci barbati solizi se chinuiau sa o tina tintuita la pamant".

Procurorii, care mai ancheteaza alti 13 colaboratori ai preotului, au inceput sa monitorizeze activitatea parintelui Bazzoffi inca din 2005. Casa sa a fost perchezitionata luna trecuta, si politistii au confiscat o serie de documente care ilustrau faptul ca suspectul avea in contul sau din banca sase milioane de dolari.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.