Iulian Popa, in vrsta de 22 de ani, din localitatea ieseana Vladeni a fost adus ieri de ARTI ( ambulanta de resuscitare si terapie intensiva) la Unitatea de Primire Urgente (UPU) de la Spitalul Clinic de Urgente ,,Sfntul Ioan”.

Pacientul se afla in stare critica determinata de faptul ca inghitise peste 500 comprimate medicamente, pentru a-si incheia socotelile cu viata.

“Pacientul a venit in coma de gradul III toxica exogena si a necesitat imediat masuri terapeutice de urgenta. I s-a aplicat suport respirator si volemic, s-au luat masuri de depurare a toxicului, lavaj gastric cu sonda 30 Ch, antiministrare de antidot, diureza osmotica, terapie simptomatica si de suport, examene toxicologice complete”, a declarat dr. Tudor Cihodaru, seful UPU.

El a precizat ca este vorba de o premiera absoluta privind numarul de pastile ingerate dar si faptul ca pacientul nu a decedat.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.