Menopauza este modalitatea evolutiei umane de a rezolva tensiunile dintre neveste si soacrele lor, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii britanici.

Modificarea hormonala le impiedica pe femeile mai in varsta sa aiba copii si sa concureze astfel pentru o parte din resursele unei familii mai mari.

Nurorile pot astfel sa se concentreze asupra educarii propriilor copii. “Cand o femeie din familie face un copil, fiecare gura pe care o hranesti in plus inseamna mai putine resurse pentru copilul tau”, este de parere Michael Cant, biolog la Universitatea din Exeter.

“Una dintre caracteristici este ca hrana se imparte intre membrii familiei, iar daca sunt mai multe femei care fac copii acest lucru inseamna ca urmasii lor concureaza multi ani pentru hrana si resurse”, a explicat acesta. Cercetatorul adauga ca femeia in varsta poate ajuta la cresterea nepotilor, in timp ce femeia tanara se poate concentra asupra conceperii de copii.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.