Chinezul Li Yun din orasul Kouqian are ca animal de companie o broasca testoasa.
Pina aici, nu ar fi nimic deosebit, daca respectivul amfibian nu ar avea un viciu considerat a fi "specific uman": fumeaza!. Dependenta de nicotina ar fi aparut, zice stapinul animalului, din cauza chistoacelor pe care le arunca in gradina si pe care testoasa le "confisca" in propriul folos.

In timp, testoasa a trecut de la chistoace aruncate pe jos la tigari, pe care i le cere stapinului sau, cind il vede fumind. Mai exact, ori de cite ori Li Yun isi aprinde o tigara, testoasa scoate capul din bazin, se uita fix la "iarba dracului" cum fumega si incepe sa se agite, pina cind "isi primeste partea". Dupa care fumeaza linistita, "dind gata" tigara in patru minute... Si la noi in tara au fost cazuri de animale dependente de tutun: la sfirsitul secolului al XIX-lea, atractia principala a unei circiumi din Calea Plevnei era un berbec fumator.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.