Risul, sarutul, cascatul sau plinsul sint cel putin la fel de importante si definitorii pentru noi ca specie precum sint functiile avansate ale creierului.

Raymond Tallis este unul dintre cei mai populari biologi britanici, specialist in gerontologie („pentru ca batrinii sint infinit mai interesanti decit tinerii datorita anilor de experienta acumulati“) si recent a lansat un studiu despre functiile biologice specifice umane, pe care le explica intr-un stil degajat si plin de umor.

„The Kingdom of Infinite Space“ poarta cititorul intr-o calatorie in jurul propriului cap, fara insa a se concentra asupra creierului, cel mai supraestimat organ al corpului uman in opinia autorului. Tallis se concentreaza, in schimb, asupra celorlalte functii biologie specifice omului - plinsul, risul, ascultarea, vorbirea, sarutul sau cascatul.

Profesorul britanic analizeaza cu umor mecanica mucoaselor, transpiratia sau explica in amanunt ce se intimpla in corpul nostru cind vomitam.

Totul a pornit de la trei fete care au pierdut controlul asupra hohotelor de ris, acestea raspindindu-se nu doar in incinta caminului, ci si in comunitatile vecine. Incercarile de a redeschide scoala din urmatorii doi ani au esuat lamentabil din cauza ca, de fiecare data cind acest subiect intra in discutie, izbucnea o noua criza de ris compulsiv si colectiv.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.