Organele unei americance au fost indepartate si conservate in gheata, pe parcursul unei operatii de 15 ore, in care i-a fost extirpata o tumoare ascunsa adinc in abdomen.

O echipa de chirurgi din Statele Unite a reusit, in premiera, un tip nou de operatie. Pentru a indeparta o tumoare canceroasa situata in cavitatea abdominala a unei femei in virsta de 63 de ani, medicii americani i-au mutat organele din zona, pentru a ajunge cu bisturiele la locul problemei.

Chirurgii au dat la o parte stomacul, pancreasul, splina, ficatul si ambele intestine ale pacientei, pe care le-au pus la rece, in gheata, pentru a le conserva pe parcursul operatiei, care a durat 15 ore. Echipa de chirurgi a fost condusa de doctorul Tomoaki Kato, de la Centrul Medical Jackson Memorial, din cadrul Universitatii din Miami, informeaza Reuters.
Publicitate

Dupa extirparea cu succes a tumorii, care a masurat cinci centimetri in diametru, organele interne ale femeii, pe nume Brooke Zepp, i-au fost reimplantate in pozitia normala. O astfel de tumoare fusese considerata inoperabila pina la interventia chirurgicala realizata de Kato si colegii sai, din cauza amplasarii incomode.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.