Regatul Bhutan, din regiunea Muntilor Himalaya, se poate mandri cu cel mai entuziast votant din lume, o femeie de 65 de ani care a mers 600 de kilometri pe jos pentru a-si exprima preferinta electorala.

Femeia, noteaza cotidianul britanic “Independent”, a dorit sa raspunda apelului facut de regele tarii, care le-a cerut locuitorilor sa participe la vot.

Regele a chemat populatia tarii la vot pentru a ajuta la crearea unui sistem democratic, in contextul in care Bhutan se afla in plin proces de transformare: de la domnia absoluta a regelui la o democratie constitutionala.

Oamenii au fost lasati sa voteze doar in locul de nastere al fiecaruia, mii de persoane indreptandu-se astfel spre sate indepartate, pentru a lua parte la primele alegeri parlamentare ce pun capat domniei absolute a dinastiei Wangchuck.

Femeia care a strabatut 600 de kilometri pentru a vota, Tshewang Dema, a explicat ca a preferat sa mearga pe jos, intrucat prima si singura oara cand a mers cu masina a ametit si i s-a facut rau.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.