O noua moda isi face simtita prezenta printre posesorii automobilelor de lux: placarea masinilor cu metale pretioase. Cele cateva autoturisme care au fost "personalizate" cu aur de 24 de carate iau ochii trecatorilor, fiind vedete in special in Ardeal, acolo unde sunt proprietarii lor."Emblemele, jentile, masca, pragurile si ornamentele sunt cateva din multele posibilitati pentru personalizarea masinilor si motocicletelor.
De asemenea, placarea cu aur se poate face si pe componentele motorului, pe sistemul de evacuare si pe alte piese cu temperatura ridicata", sustine Szabo Lon Daniel, directorul firmei aradene care detine licenta acestei tehnologii de placare. Aradeanul sustine ca placarea cu metale pretioase are nu numai un avantaj estetic, dar ornamentele impodobite cu aur vor rezista in timp "mai mult ca masina".
Aurirea se face numai pe ornamentele cromate Desi sistemul poate fi folosit pentru placarea oricarei suprafete metalice, de orice dimensiune, in ceea ce priveste autoturismele, placarea se poate face numai pe ornamentele cromate ale masinii. Szabo Lon Daniel sustine ca a experimentat acest procedeu de placare pe numeroase obiecte. Astfel, in Germania, a fost facuta o cada de baie placata in totalitate cu aur si mai multe cruci de peste 4 metri. in Franta cineva si-a dorit ca salonul de coafura sa fie placat in aur si a mai realizat porti de 5 m inaltime placate in intregime cu aur tot de 24 de carate.

Libertatea

Sursa: LibertateaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.