O icoana a Maicii Domnului cu pruncul Iisus in brate, dintr-o biserica ortodoxa din Harghita, plange de o luna de zile. Lacrimile-i sunt uleioase si miros a trandafir.

Lacrimi cu miros de trandafir si cu un continut uleios apar din cand in cand pe fata Maicii Domnului, pe o icoana pictata pe lemn, ce impodobeste altarul micutei biserici ortodoxe din municipiul Gheorgheni, judetul Harghita.

Icoana, a carei vechime nu o putem sti cu exactitate, o infatiseaza pe Fecioara Maria cu pruncul Iisus in brate. Potrivit unor documente, icoana miraculoasa are o vechime de cateva secole si a mai fost expusa in biserica unita „Sf. Paraschiva” sau „Sf. Nicolae”.

Acest lacas de cult a fost construit din lemn, in anul 1786 si a fost mistuit de flacari, pe la sfarsitul secolului al XIX-lea. Singurele obiecte salvate din focul mistuitor a fost o cruce din lemn, pazita si in zilele noastre cu sfintenie in casa parohiala si icoana din a carui chip se ivesc lacrimile ce aluneca incet peste Pruncul Iisus si mana Maicii Domnului…

Tot mai multi pelerini din tara si din strainatate vin in judetul Harghita, la Gheorgheni, manati de curiozitate sau de o credinta profunda, sa viziteze bisericuta ortodoxa si sa vada icoana Maicii Domnului care lacrimeaza de peste o luna de zile.

Prima lacrima a aparut pe chipul Fecioarei Maria in duminica „Vamesului si a fariseului”, in data de 17 februarie, chiar in timpul slujbei savarsite de preotul Paul Dumitru. incepand de aceea data, icoana „plange” tot mai des.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.