Oyvind Tangen, un marinar norvegian aflat la bordul unui vas de cercetare, a fotografiat in largul coastei Antarcticii mai multi ghetari ciudati, dintre care unul avea numeroase striatii colorate, ca de marmura, relateaza "Daily Mail".
Tangen s-a declarat incantat de descoperirea facuta: "Imi aduce aminte de bomboanele dungate pe care le cumparam in copilarie". "Sloiul de gheata masura cam 50 de metri in lungime si noua in inaltime", a precizat marinarul.

La doar cateva zile distanta, vasul norvegianului a trecut prin apropierea altui aisberg dungat, inalt de aproximativ 30 de metri, care era strabatut de o diagonala azurie. "Nu cunoastem inca modul in care s-au format aceste dungi. Unii considera ca ele au aparut din cauza presiunilor diferite la care a fost comprimata gheata. Cercetatorii de pe vasul nostru sunt de parere ca substantele minerale care au iesit acum la iveala nu s-au format in ghetari, ci au fost mai degraba transportate de acestia", a adaugat Tangen.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.