Instanta a decis ca Chantal Sebire nu indeplineste conditiile legale pentru a fi primi injectia letala
Justitia franceza a respins cererea fostei profesoare de 52 de ani, Chantal Sebire, care, desfigurata de o tumoare cumplita, apela la autoritati pentru a fi eutanasiata. Inalta Curte din Dijon a decis ca frantuzoaica nu indeplineste conditiile actualei legislatii in vigoare in Franta, si ca atare medicii care o ingrijesc nu ii pot administra injectia letala, anunta BBC.

Cazul dramatic al femeii a iscat o dezbatere furtunoasa in Franta, unde o lege valabila din 2005 ingaduie in anumite situatii oprirea tratamentului insa nu permite medicilor sa ii ajute pe bolnavi sa moara. Mai exact, se da medicilor un fel de drept ''de a lasa sa moara'' pe cineva prin oprirea oricarui tratament, dar fara sa le permita sa practice eutanasia activa. Legea a fost votata dupa un caz controversat in Franta, cel referitor la moartea lui Vincent Humbert, un tetraplegic de 22 de ani. Insusi premierul francez, Francois Fillon, afirma, saptamana trecuta, ca cererea inaintata de Chantal e una extrem de dificila si la limita legilor in vigoare.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.