Orasul brazilian Belem a fost invadat de serpi, anunta Agentia guvernamentala de protectie a mediului, conform CNN. Acest fenomen a fost provocat se pare, de distrugerea padurii tropicale, habitatul natural al animalelor.

Specialistii in probleme de mediu declara ca luna acesta au fost chemati de catre locuitorii orasului Belem, de 21 de ori pentru a captura serpi, printre care si un anaconda de 3 metri. In mod normal, locuitorii orasului cer ajutorul specialistilor, odata sau maxim, de doua ori pe luna.

„Oamenii sunt foarte speriati. Imaginati-va cum ar fi sa va treziti cu un anaconda de trei metri in instalatia sanitara”, a declarat Luciana Almeida, purtator e cuvant al agentiei de protectie a mediului, Ibama.
Almeida pune acest fenoment pe seama defrisarilor masive care au fost facute in ultima perioada in jungla amazonina, care inconjoara marele oras Belem.

„Defrisarile distrug habitatul serpilor, astfel incat animalele se refugiaza in oras”, declara Almeida.
Serpii capturati de catre echipa de veterinari sunt dusi la gradina zoologica sau sunt eliberati in rezervatii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.