Combustibilii Diesel influenteaza activitatea cerebrala, sustin cercetatorii.

Expunerea la gazele de esapament emise de vehiculele cu motoare diesel, chiar si de scurta durata, provoaca stres cerebral, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii olandezi.

In cadrul studiului coordonat de profesorul Paul Borm de la universitatea Zuyd din Olanda, zece voluntari au fost introdusi in doua camere in care o parte au respirat timp de o ora un aer amestecat cu un procent redus de gaze rezultate in urma arderilor dintr-un motor Diesel, iar cei-lalti au fost folositi drept grup martor si au respirat aer curat.

In timpul experimentului si la o ora dupa incheierea acestuia, subiectii au fost tinuti conectati la un electroencefalograf care le inregistra semnalele electrice emise de creier.

Voluntarii care au respirat aerul contaminat au suportat un nivel crescut de stres cerebral dupa doar 30 de minute de expunere, nivel de stres care s-a mentinut si dupa incetarea expunerii la aerul contaminat.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.