La fel ca in cazul descoperirii "Mormantului lui Iisus" si a "Evangheliei dupa Iuda", si anul acesta, tot in Postul Pastelui, apar noi teorii care creeaza controverse. BBC este acuzat ca "a rescris" o parte din Noul Testament in "Patimile", un serial nou-nout despre ultima saptamana din viata Mantuitorului Iisus Hristos.

Desi va fi difuzata abia in Saptamana Patimilor, noua productie BBC a dat deja nastere la o serie de controverse, realizatorii fiind acuzati ca urmaresc reabilitarea a doua dintre personajele care se fac vinovate de trimiterea la moarte a Fiului lui Dumnezeu, Iuda, respectiv, Pilat din Pont.

Producatorii "Patimilor" se apara insa spunand ca i-au portretizat pe cei doi barbati cu compasiune si intelegere pentru ca acestia au fost pana in prezent "judecati cu prea multa asprime".

Iuda este portretizat ca adevarat prieten, sfasiat intre loialitatea pentru Iisus si Caiafa, pionul central in complotul pentru eliminarea lui Iisus. Pilat, interpretat de actorul James Nesbitt (foto dreapta sus), incearca la randul lui sa-si ajusteze propriile aspiratii profesionale la dorintele sotiei de a avea o viata sociala mai proeminenta. Drama personala a guvernatorului provinciei Iudeea se desfasoara pe fondul unor tensiuni tot mai greu de tinut sub control la Ierusalim.

Producatorii serialului, care va fi difuzat chiar in Saptamana Patimilor de catre BBC1, mai spun ca nu au intentionat sa "rescrie Evangheliile", ci doar au incercat sa inteleaga care au fost motivatiile personajelor principale.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.