Cine s-ar grabi sa afirme ca barbatii inalti si cu statura impozanta au intaietate la functiile inalte, ar fi foarte departe de adevar.

Dovada a stat, vreme de secole, legendarul imparat francez Napoleon. Cat priveste figurile de referinta ale istoriei moderne, site-ul shortsupport.org a realizat un top al "inaltimilor" liderilor marilor puteri politice ale lumii, in care domina, de departe, presedinti de stat care nu au nici macar 1,70.

Recordul il detine, de departe, Benito Juarez, lider al Mexicului, cu doar 1,37 metri in inaltime. Alte nume sonore prezente pe respectiva lista sunt cele ale lui Yasser Arafat, cu doar 57 de centimetri peste un metru, sau al Regelui Hussein al Iordaniei, cu 1,60 in lungime.

Nici actualul presedinte al Frantei, Nicolas Sarkozy, nu se poate lauda cu o statura de invidiat. La cei 1,62 metri ai sai, liderul de la Paris a cerut, chiar, in timpul vizitei sale in Romania, din urma cu o luna, ca, la tribuna de la care se va adresa, sa fie montat un stativ de 20 de centimetri, pentru a fi "la inaltime" atunci cand isi rostea discursul in fata membrilor celor doua Camere ale Parlamentului.

Jurnalistii italieni de la "Corriere de la Sera" au descoperit ca, desi in toate afisele electorale din timpul recent incheiatei campanii electorale din Rusia, noul lider de la Kremlin aparea "umar la umar" cu fostul lider rus, Vladimir Putin, in realitate lucrurile nu stau chiar asa. Si asta pentru ca Medvedev are in realitate doar 1,62 m, cu 8 cm mai putin decat Vladimir Putin. De altfel, la Kremlin s-ar putea vorbi de o "dictatura" a liderilor mici la stat - Stalin avea 1,65 m iar Nikita Hrusciov 1,60 m.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.