O statuie a lui Galileo Galilei (1564-1642) va fi ridicata in gradina Vaticanului, in apropierea cladirii unde a fost incarcerat, fiind acuzat de Inchizitie ca sustine heliocentrismul.

Aceasta reabilitare completa a astronomului italian are loc la aproape patru secole de la procesul impotriva lui, potrivit The Times.

Nicola Cabibbo, rectorului Academiei Pontificala de Stiinte si un specialist in domeniul fizicii nucleara a declarat ca : "Biserica vrea sa incheie povestea cu Galileo si sa ajunga la o solutie finala atat fata de mostenirea pe care acesta a lasat-o omenirii, cat si despre relatia dintre stiinta si credinta".

Statuia va fi ridicata din donatii private si dezvelirea ei va coincide cu marcarea, prin mai multe evenimente, a 400 de ani de la inventarea telescopului, aparat caruia Galilei i-a adus imbunatatiri substantiale, datorita preocuparilor lui revolutionare in domeniul astronomiei.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.