Premiera in Parlamentul de la Londra. Pe langa tot soiul de legi inedite pe care voteaza, parlamentarii se declara, acum, "incantati" sa fie martori la casatoria civila a colegului lor, Alan Duncan, cu alesul inimii, James Dunseath.

Mai exact, parlamentarul in varsta de 50 de ani va deveni primul politician care isi va uni destinele, cu acte in regula, cu partenerul sau de acelasi sex. Alan Duncan este, de altfel, primul politician conservator care si-a recunoscut public orientarea sexuala si a pledat pentru schimbarea legislatiei in asa fel incat sa fie recunoscuta uniunea civila dintre persoanele de acelasi sex.

Seria casatoriilor intre parteneri gay, odata cu legalizarea, in Marea Britanie, a casatoriilor intre persoane de acelasi sex, a fost deschisa de cantaretul Elton John, in chiar prima zi de la intrarea in vigoare a actului normativ, in decembrie anul trecut. Asteptam acum un anunt oficial privind legalizarea relatiei dintre cantaretul George Michael si actorul, Kenny Goss.

Presa britanica scrie ca cei doi s-au cunoscut in urma cu 14 ani, in timpul unei petreceri date de un prieten comun. Alan a facut primul pas si l-a cerut in casatorie pe James, de Ziua Indragostitilor. Politicienii britanici au declarat ca abia asteapta sa participe la ceremonia care va avea loc in aceasta vara la oficiul starii civile din Marylebone.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.