Fumatul afecteaza capacitatea de decizie a fumatorului, sugereaza un studiu american.

Cercetatorii de la Colegiul de Medicina Baylor din Houston au aratat ca fumatorii iau decizii mai proaste decat nefumatorii, fara sa ia in seama toate posibilitatile atunci cand sunt pusi in fata unei hotarari.

Deciziile pe care le iau fumatorii cronici nu sunt deloc influentate de rezultatele care s-ar putea desprinde din analiza alternativelor la care s-a apelat in situatii asemanatoare. Cercetatorii, coordonati de Read Montague, le-au propus mai multor persoane, fumatoare si nefumatoare, un joc care consta in luarea deciziei asupra unei sume de bani pe care sa o investeasca intr-o piata bursiera artificiala. Dupa fiecare decizie de investitie, subiectii descopereau cati bani au castigat.

Dupa cateva runde, autorii studiului puteau deja sa prezica alegerile pe care le vor face nefumatorii, bazandu-se pe diferenta dintre banii castigati de subiecti si suma pe care ar fi putut s-o castige daca ar fi riscat mai mult.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.