O echipa de cercetatori din Norvegia incearca de mai bine de doi ani sa scoata la lumina scheletul urias al unui plesiozaur, o reptila marina din era mezozoica, din apele inghetate ale Atlanticului de Nord.
Supranumita "Monstrul", imensa creatura, lunga de 15 metri si cu inotatoare de 3 metri, detine recordul de cea mai mare reptila cunoscuta de biologi. Animalul din arhipelagul Svabald este cu 20% mai mare decat cea mai mare reptila marina cunoscuta pana acum, Kronosaurus, care si-a dus veacul in Australia, spune Jorn Hurum, seful expeditiei si profesor in cadrul Muzeului de Istorie Naturala de la Universitatea din Oslo. "Anul trecut, in august, cand am escavat monstrul, aveam o presimtire, insa a trebuit sa punem toate fragmentele laolalta si sa studiem cu atentie literatura de specialitate pentru a vedea daca ceva asemanator a mai fost descoperit. Acum cateva saptamani, am ajuns la concluzia ca am dat peste cel mai mare plesiozaur", declara norvegianul pentru livescience.com.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.