Cartea, denumita "Juden Sehen Dich An" ("Evreii sunt cu ochii pe voi" - n.r.) il condamna pe legendarul comic, denumindu-l "pseudo-evreu".

In filele carti, care este una dintre cele mai renumite lucrari de propaganda antisemita, apare o lista a evreilor din intreaga lume, inclusiv numele lui Albert Einstein.

Cartea a fost scrisa de dr. Johann von Leers, care a fost cunoscut ca fiind unul dintre cei mai inversunati propagandisti antisemiti ai regimului nazist. Cartea a fost publicata in Berlin, in anii '30 si contine 95 de pagini in care apar numele unor activisti, bancheri, economisti, jurnalisti, academicieni si artisti.

Organizatorul licitatiei, Richard Westwood-Brookes, a declarat despre volum ca "lucrarea dorea sa atace evreii din intreaga lume, avertizand germanii ca acei oameni din liste formeaza o retea internationala care urmareste sa conduca lumea. Fiecare persoana din carte apare cu o fotografie sau o schita, insa cel mai remarcabil si mai bizar aspect al cartii este includerea lui Charlie Chaplin pe <<lista neagra>>. Este foarte neobisnuit sa-l vedem pe artist printre ceilalti, mai ales ca nu era evreu. Asta inseamna ca nazistii vedeau in el un mare pericol, pentru ca era foarte cunoscut si influent. Chaplin a fost inclus la capitolul <<evrei artisti>> desi nu era, repet, evreu, sugerandu-se insa ca avea origini evreiesti, fiind astfel un <<pseudo-evreu>>"

In 1940, Chaplin a regizat si a jucat in filmul "The Great Dictator" care a fost vazut ca un act de sfidare a lui Hitler, personajul sau numindu-se "Adenoid Hynkel", dictatorul Tomainiei, (cu trimitere clara la Hitler). Istoricul de film Kevin Brownlow a declarat ca Chaplin primise la un moment dat o copie a cartii, iar el a facut filmul ca raspuns la includerea lui pe "lista neagra". Brownlow a mai explicat ca "nazistii au crezut eronat ca Chaplin e evreu, pentru ca el nu s-a obosit niciodata sa nege acest lucru. Atunci cand a primit o copie a cartii respective, se pare ca a decis sa faca filmul <<Marele Dictator>> ca un act de sfidare".