Un sondaj realizat recent in Statele Unite releva faptul ca tinerii americani au grave lacune de istorie, literatura si cultura generala. Printre "perlele" debitate de unii dintre intervievati se numara convingerea ca Adolf Hitler a fost un fabricant de arme si ca America ar fi fost descoperita de Columb dupa 1750.

"Prea multi tineri americani nu poseda cunostintele de baza de care au nevoie", s-a alarmat Frederick Hess, de la American Enterprise Institute, un centru de cercetari conservator, care a realizat sondajul in randul a 1200 de adolescenti, cu varsta medie de 17 ani. Tinerii au fost rugati sa raspunda la 33 de intrebari de cultura generala.

25% dintre repondenti nu stiu cine a fost Adolf Hitler, iar 10% dintre ei au crezut ca acesta a fost fabricant de arme. Aproximativ 20% dintre tineri nu au stiut cu cine s-a luptat SUA in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, in timp ce 26% dintre ei sunt siguri ca America a fost descoperita de Cristofor Columb dupa 1750, adica la doua secole si jumatate dupa expeditia sa din 1492. 2% dintre participantii la sondaj au crezut chiar ca aventurierul a traversat Atlanticul dupa 1950.

"Este inacceptabil. Credem ca scolile ar trebui sa le prezinte studentilor marile idei si marile evenimente care au format natiunea noastra", scrie autorul raportului.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.