Despre pesti poate ca stim multe, dar nu prea ne-am pus intrebari despre inteligenta lor.
De curand, cercetatorii italieni au descoperit ca pestii mosquito sunt inzestrati cu anumite aptitudini de organizare logica, ei putand numara pana la patru. Se stia, de pilda, faptul ca pestii puteau face diferenta dintre bancuri mari sau mici numeric, insa expertii au adus primele dovezi ce demonstreaza ca pestii mosquito, cei mai cunoscuti pesti de apa dulce, pot numara pana la patru, relateaza Daily Mail.

Ei bine, cercetatori de la Universitatea Padova din Italia au aratat ca masculii si femelele mosquito pot numara pana la patru, aptitudini matematice observate pana acum doar la maimute si delfini, adica pot face diferenta intre multimi care au in componenta lor cel mult patru elemente. Profesorul universitatii italiene Christian Agrillo a declarat ca "astfel au fost aduse primele dovezi ca pestii detin abilititati primare in ceea ce priveste organizarea numerica".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.