Un jucator profesionist de fotbal care a participat la o petrecere imbracat precum Adolf Hitler va fi sanctionat in urma unor plangeri ale reprezentantilor comunitatii ebraice, au anuntat astazi oficiali ai federatiei, informeaza NewsIn.

Fotbalistul de origine germana Andre Gumprecht, in varsta de 33 de ani, a participat la petrecerea care a avut loc luni, dupa finala campionatului australian, unde s-a imbracat intr-o uniforma militara si si-a aplicat o mustata asemanatoare cu cea a fostului dictator german.

"Hitler a fost un adevarat monstru pentru multi, si multa lume este foarte sensibila in aceasta privinta", a afirmat unul dintre purtatorii de cuvant ai comunitatii evreiesti, Ernie Friedlander.

Directorul executiv al Federatiei Australiene de Fotbal, Ben Buckley, a spus ca mijlocasul echipei Central Coast Mariners va trebui sa acorde explicatii pentru comportamentul sau, mai ales ca el conduce si o academie de fotbal pentru copii. "Un astfel de comportament nu este numai prostesc, dar nu poate fi tolerat de catre FFA", a afirmat Buckley.

Gumprecht s-a nascut in Germania, la Jena, si a evoluat pentru echipa de liga secunda Jena, iar in 2002 s-a transferat la formatia australiana Perth Glory.

Un alt fotbalist care s-a imbracat la petrecere intr-un costum prin care a vrut sa semene cu Dumnezeu va fi si el sanctionat de catre oficiali.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.