Miliardarul Sir Richard Branson a dezvaluit ca a demarat o noua era, mult mai "curata", in cadrul industriei aeronautice mondiale.

Duminica, o cursa aeriana alimentata pe baza de combustibil lichid provenit din nuca de cocos precum si din ulei de nuca babassu (palmier din zona amazoniana) a decolat pe ruta Londra-Amsterdam. Cursa apartine companiei Virgin Atlantic si a fost efectuata de un avion Boeing 747 care a fost alimentat de patru rezervoare dintre care, cel de al patrulea, a fost umplut cu o mixtura de 80% cherosen iar 20% ulei de nuca de cocos.

Cursa - primul zbor comercial care a folosit biocombustibil - a fost subventionat de catre Sir Richard, fondatorul si presedintele Virgin Atlantic, a reprezentat o piatra de incercare in istoria aviatiei si o miscare viabila in scopul folosirii combustibililor alternativi care va ajuta transportul aerian de a reduce emisiile de carbon.

"Ziua de astazi marcheaza o zi foarte importanta pentru intreaga industrie aeronautica", a declarat Branson in cadrul ceremoniei tinute pe Aeroportul Heathrow din Londra.
Un directorul executiv al companiei Boeing, care a participat alaturi de Virgin Atlantic la acest proiect, a declarat intr-un interviu sustinut la Londra ca acest zbor de testare sustine varianta cum ca biocomubustibili sunt o realitate practica care poate fi raspandita in transportul comercial din intreaga lumea in urmatorii 5 ani.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.