Monotonia culinara nu face bine la digestie. Este si parerea patronilor catorva restaurante care au intrat in categoria celor mai ciudate locuri din lume dedicate alinarii poftelor.

Patronii despre care va povestim nu au facut decat sa dea frau liber imaginantiei si iata ce a iesit: supa servita in scaune de toaleta sau spaghete la cada sau chiuveta, pranz la cinci metri sub nivelul marii, preparate calde oferite pe platouri de gheata sau pe "farfurii" umane. Pe post de chelneri-luptatori ninja sau asistente medicale, dupa preferinte. Daca nu v-au convins, mai puteti opta pentru o cina servita la o masa suspendata la cativa metri deasupra pamantului, oferta 100% belgiana. Cand nu cunoasteti bucatarul si nu sunteti sigur de reusita preparatelor, puteti merge la Moscova, Londra sau Paris pentru o cina romantica in....bezna. O sa spuneti ca trebuie sa fii nebun sa bati atatia kilometri ca sa nu vezi ce ti se pune in farfurie. Aflati ca afacerea este una de succes si nu putini sunt clientii care se dau in vant dupa asemenea "oferte".

De departe cel mai special loc unde clientii sunt invitati sa ia masa in oras este restaurantul taiwanez Marton. "Matong" (toaleta) este ultima moda in materie de restaurante printre chinezi. Intreg mobilierul din interioarul localului este alcatuit din closete, cazi si chiuvete, iar vesela merge pe aceeasi idee - supele sunt servite in pisoare miniaturale, pastele in cadite. Pentru restul felurilor de mancare se apeleaza la scaune de toaleta. Datorita succesului nebun pe care l-a inregistrat restaurantul, dupa numai sapte luni, patronul Eric Wang, in varsta de numai 26 de ani, a deschis un al doilea spatiu, construit pe tiparul celui dintai, pentru a putea onora cererile consumatorilor.
Italienii exploateaza romantismul: restaurant....doar pentru doi

Cel mai mic restaurant din lume, sustin properietarii sai, este cel in localitatea italiana Vacone. Aici, localnicii sau turistii romantici veniti sa vada frumusetile Italiei se pot delecta si cu o serie de delicatese, servite numai pentru ei. Localul are doar o masa si poate gazdui o singura pereche de clienti.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.