Gondolele, trase la mal din cauza scaderii dramatice a nivelului apelor din canalele orasului.

Peisajul idilic venetian, cu perechi indragostite plimbandu-se, romantic, in gondole, risca sa ramana doar o amintire. Nu pentru ca orasul s-ar scufunda, dupa cum se temeau pana acum specialistii, ci pentru ca apa din canalele Venetiei a scazut dramatic. Iar gondolierii au serios de furca pentru a putea multumi turistii.

Potrivit Reuters, apa a atins un nivel record pentru ultimii 14 ani, ajungand la 80 de centimetri sub nivelul mediu al marii, iar expertii prevad ca valoarea se va apropia curand de 70 de centimetri. Autoritatile au emis deja o alerta "cod alb", semn ca apa din multe canale de navigatie au secat. Centrul Maree preconizeaza faptul ca nivelul scazut al apei va persista si la mijlocul saptamanii. Cel mai jos nivel al apei in canalele navigabile inregistrat vreodata la Venetia a fost de 92 de centimetri, in 1989.

Autoritatile se straduiesc sa gaseasca o solutie de stopare a scaderii dramatice a apelor din canalele orasului, ceea ce ar afecta serios turismul local. Numai anul trecut, orasul Renasterii a fost vizitat de circa 20 de milioane de straini. In prezent, din cauza fenomenului, gondolele au ramas pe uscat, iar multe canale de navigatie au secat si s-au umplut de noroi. Si celebrele "vaporetti", vaporasele pentru transport public, si-au modificat marti itinerariul, astfel incat sa nu ramana blocate din cauza nivelului extrem de scazut al apelor.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.