O companie americana a construit o lanterna care cauzeaza orbire temporara, dezorientare si greata.
Intelligent Optical Systems din California a primit in sarcina de la Departamentul de Securitate American sa puna in functiune o arma, denumita LED Incapacitator, care da o stare de voma celor care se pun rau cu purtatorul ei. Arma functioneaza prin ajustarea intensitatii luminoase la diverse frecvente si in culori diferite, dar si cu pulsatii variabile. Supus acestui flux, creierul sfirseste prin a ceda unei stari de confuzie, relateaza „The New Scientist“.

Producatorii dispozitivului spera ca politistii si alte forte de securitate vor avea in curind in dotare un LED Incapacitator, dar se asteapta ca si consumatorii de rind sa aiba intr-o zi acces la aceasta arma. Ca si in cazul Taser, o arma neletala pe baza de electrosocuri, producatorii se asteapta la dezbateri despre cit de neletal este cu adevarat produsul lor. O alta grija care ii macina pe cei care ar urma sa dea verde noului dispozitiv este ca LED Incapacitator nu isi defineste foarte precis tinta. Oricine se afla suficient de aproape de lumina ar putea fi afectat direct sau indirect de efectele acesteia.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.