52% dintre romancele din mediul urban risca, din lipsa de informare, sa nasca bebelusi cu malformatii congenitale majore.
Aceasta este concluzia unui studiu Gallup, comandat de o companie care produce un preparat polivitaminic. Astfel, mai mult de jumatate dintre femeile care isi planifica o sarcina au declarat ca nu iau vitamine in perioada de preconceptie. Aceasta este, insa, singura perioada in care, administrarea de vitamine si multiminerale, poate preveni aparitia unor malformatii congenitale majore la fat, sustin specialistii.

Pentru perioada preconceptionala este indicat consumul de vitamine deoarece previne aparitia defectelor de tub neural, a altor malformatii congenitale majore, riscul de infertilitate asociat deficientelor de acid folic si vitaminelor din complexul B si suplimenteaza dieta cu multivitamine pentru a reduce deficitul de vitamine.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.