Ramasitele unui barbat ucis in chinuri groaznice au fost identificate recent ca fiind ale lui Sir Hugh Despenser the Younger, iubitul regelui homosexual al Angliei, Edward al II-lea (1284-1326), si una dintre cele mai intunecate figuri ale secolului al XIV-lea.

Despenser a fost ucis de catre adversarii sai politici in cel mai cumplit mod cu putinta, la scurt timp dupa indepartarea regelui de pe tronul Angliei, in 1326. Acuzat de inalta tradare, iubitul regelui a fost spanzurat public, jupuit de viu si spintecat in patru.

Ramasitele decapitate, inhumate la Hulton Abbey, in regiunea Staffordshire, au reprezentat realmente o provocare pentru antropologi de frunte ai Marii Britanii, care se straduiesc inca din anii '70 sa le afle adevarata identitate.

Zilele trecute insa, antropoloaga Mary Lewis de la Universitatea din Reading, a precizat pentru Daily Telegraph, ca echipa sa a reusit identificarea acestora.

"Maniera in care a fost executat, datarea oaselor cu carbon si absenta unor parti ale trupului il indica pe Sir Hugh Despenser the Younger", a precizat specialista.

Maleficul Sir Hugh a folosit in avantajul sau personal afectiunea nutrita de Edward al II-lea, determinandu-l sa se amestece in disputele pe care le avea cu alti nobili. Tot in calitate de favorit al Regelui a reusit sa stranga o avere uriasa, dar cu pretul acumularii unei adevarate legiuni de adversari, printre care la loc de cinste se afla insasi consoarta regelui, regina Isabella. In fapt, regina si aliatul sau, Roger Mortimer, au fost cei care au hotarat sfarsitul Regelui si, implicit, pe cel al pestritului sau anturaj.

Sir Hugh a fost judecat ca tradator si talhar, fiind ulterior spanzurat, castrat si eviscerat. A fost spintecat in patru, iar capul sau expus vederii trecatorilor, pe Podul Londrei.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.