O placuta de inmatriculare pe care nu scrie nimic altceva decat numarul "1" a fost vanduta la licitatie cu o suma record de 14 milioane de dolari.

Said Abdul Ghafour Khouri, de 25 de ani, membru al unei familii extrem de bogate din Abu Dhabi, este cel care a dat o avere pe numarul de inmatriculare la o licitatie care a avut loc la hotelul de sapte stele Emirates Palace.

Acesta nu a spus cate automobile are sau care dintre acestea va purta placuta pe care a platit milioane de dolari.

Khouri, fericitul posesor al "numarului 1" a declarat ca si-a dorit acea placuta de inmatriculare pentru ca "doresc sa fiu cel mai bun din lume. Am facut aceasta achizitie din cauza ca <<1>> e cel mai bun numar din lume. Oricum, suma pe care am dat-o nu inseamna nimic comparativ cu averea imensa a familiei mele. Eram pregatit sa platesc si dublu numai sa obtin aceasta cifra. Pretul pe care l-am platit mi se pare corect. Cine nu ar dori sa fie <<number 1>>?"

Omul de afaceri a castigat licitatia de la hotelul Emirates Palace intr-o atmosfera de haos total, peste 700 de persoane participand la eveniment, toti dorind sa obtina mult ravnita placuta.
Ca sa ajunga pe podium sa-si ia "trofeul", omul de afaceri a trebuit sa se strecoare cu greu printre fotografi, cameramani si zeci de spectatori.

In Emiratele Arabe Unite aceasta licitatie nu este ceva neobisnuit. Inca de anul trecut din luna mai, placutele de inmatriculare cu numere mai speciale fac obiectul unor licitatii de lux, desfasurate in locatii exclusiviste. Placutele de inmatriculare obisnuite din Emirate contin cifre si litere care identifica automobilul dupa oras si tara. Sumele rezultate din licitatiile care sunt tinute in locatii de un lux orbitor, ajung la un centru de reabilitare pentru victimele accidentelor rutiere.

Duminica s-au vandut de exemplu la licitatie 90 de placute de inmatriculare, cu o suma totala de 24 de milioane de dolari. In ultimele cinci evenimente de acest gen s-au strans nu mai putin de 50 de milioane de dolari.

Recordul anterior fusese detinut de placuta de inmatriculare cu numarul 5, aceasta fiind cumparata la licitatie anul trecut, pentru o suma de 6,8 milioane de dolari.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.