Gara din Vadu Rosu, un important nod de cale ferata in urma cu mai bine de 40 de ani, a devenit locuinta sociala pentru doua duzini de romani nevoiasi
Asemenea altor asezari infiintate in jurul unor obiective "strategice" in vremurile trecute si falimentare din punct de vedere administrativ? in anii de dupa Revolutie si micuta localitate Vadu Rosu si-a pierdut identitatea trecand in administratia comunei invecinate, Maerus. Singura cladire ramasa in picioare este gara, facuta, din piatra, de nemti in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Acestia ar fi fost interesati de o mina de uraniu situata in apropiere. De cativa ani, constructiei i-a fost schimbata destinatia, fiind repartizata unor sateni saraci drept locuinta sociala. 20 de persoane domiciliaza aici intr-un spatiu care altadata vuia de larma navetistilor CFR. Chiar si astazi, cele cinci trenuri personale care merg spre Teius opresc constiincioase in Halta Vadu Rosu. Bilete n-ai de unde sa iei, pentru ca in ghiseu, tanti Viorica si-a organizat frumos camara de provizii.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.