Anul 2008 nu a inceput demult, dar pentru Croatia a aparut deja ''pacaleala anului''. Protagonistul este un tanar de 23 de ani, care a fost in stare sa se dea drept prim-ministrul Ivo Sanader si sa transmita un fals interviu, prin e-mail, cotidianului croat “Jutarnji List”.
Totul a aparut in urma folosirii prea dezinvolte si cu prea mare incredere a noilor instrumente de comunicare: SMS-urile si Internetul. Printr-un SMS de urari, semnat Ivo si expediat “din gluma”, de Anul Nou, la zeci de destinatari, tanarul Viktor Zahtila credea ca a facut doar o bravada nevinovata. Numai ca cel care a cazut in cursa a fost unul dintre cei mai cunoscuti editorialisti de la Jutarnji List, pe care Sanader il cunoaste bine. Rezultatul: un SMS de raspuns, aparut pe celularul lui Viktor, prin care ziaristul ii multumea 'domnului Ivo' si ii cerea un interviu. Zis si facut: de acord cu o convorbire via e-mail, a fost replica baiatului, convins ca va mai putea prelungi putin gluma, dar ''fara sa se gandeasca nici o clipa'' sa faca bingo. De altfel, voind oarecum sa evite ca interlocutorul sa faca o figura urata, ''Ivo-Viktor'' nu numai ca i-a trimis pseudo-interviul de pe o adresa obisnuita din providerul 'gmail' (si nu de pe adresa oficiala a guvernului croat), dar a mai si impanat raspunsurile cu citate luate dintr-o convorbire adevarata cu Sanader, publicata de acelasi ziar cu trei luni in urma. Pentru a completa 'opera', s-a ferit sa uzurpe din nou numele premierului si s-a semnat 'Xy Xy'.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.