Bulimia (adica mancatul in exces) este una dintre cele mai intalnite dereglari alimentare, care afecteaza doi la suta din adolescenti.

Potrivit specialistilor in nutritie, persoanele cu dereglari alimentare apeleaza la mancare in incercarea de a compensa anumite lipsuri pe care le simt coplesitoare.

Mancatul in exces este o cale de a trece peste emotiile negative si de obti­nere a senzatiei de control asupra propriei vieti. Stima de sine scazuta, lipsa controlului asupra propriei vieti, instalarea depresiei, a anxietatii, a senzatiei de furie si singuratate, precum si dificultatea intalnita in exprimarea emotiilor si problemele din familie sunt principalele cauze raspunzatoare de instalarea bulimiei.

Primele simptome care vin sa ne avertizeze cu privire la posibilitatea instalarii bulimiei sunt: consumul regulat al unor cantitati mari de alimente, insotit de senzatia pierderii controlului asupra mancarii, inducerea starii de voma, folosirea diureticelor, realizarea exercitiilor in exces si preocuparea constanta asupra greutatii corporale.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.