Un cercetator german ofera pasionatilor sansa de a cumpara «felii» din oameni morti.

Amatorii de arta contemporana vor avea o noua tentatie: “felii” de cadavre pregatite pentru a fi expuse in living-room sub forma tablourilor. Cel care a avut macabra idee este germanul Gunther von Hagens, cel care a inventat tehnica plastifierii cadavrelor.

Pana acum, von Hagens isi vindea cadavrele sectionate numai universitatilor si doar in scopuri didactice. Iar ideea de a vinde felii de cadavre sub forma de opere de arta a venit firesc. “Tablourile” vor fi pregatite in atelierul lui von Hagens, Plastinarium, din orasul Guben, de la granita germano-polona.

“Putem asigura cantitatea necesara si la un pret foarte bun”, a declarat pentru cotidianul german “Bild”, asistenta profesorului, Nadine Diwersi. O “felie” de corp uman, de la cap pana la calcaie, costa 12.000 de euro, iar o sectiune pe toata latimea cadavrului se va vinde cu 250 de euro sau 1.600 de euro pentru un set de 16 piese. Un corp uman poate produce opt sectiuni pe verticala si 230 pe orizontala.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.