Bolile cardiace, malformatiile congenitale la fat sau diversele boli ale organelor din regiunea abdominala pot fi descoperite din faza incipienta cu ajutorul unui ecograf performant, ce se gaseste in clinicile particulare.

Diagnosticarea bolilor cardiace sau a malformatiilor congenitale la fat pot fi diagnosticate inca din faza incipienta. „Examinarea ecografica reprezinta o metoda neinvaziva si nedureroasa putind fi repetata ori de cite ori este nevoie fara a aduce nici un fel de leziuni corpului uman.

Se pot explora cu acest aparat abdomenul, sarcinile in diferitele lor momente de evolutie, morfologia fetala inclusiv in modul tridimensional, creierul nou-nascutului si sugarului, soldul sugarului, sinul, cordul, tiroida, testiculul, vasele periferice si masele ganglionare“, explica Raluca Ditescu, medic primar radiolog. Aparatul permite si examenul Doppler transcranian la sugar, al vaselor cerebrale la adult si al vaselor periferice.

Ecografia sinului este recomandata in majoritatea cazurilor inainte de 35 de ani si, complementar mamografiei dupa aceasta virsta, reprezinta o metoda neinvaziva si fiabila in investigarea glandei mamare. „Ecografia de sarcina care poate fi 2D, 3D, 4D sau Doppler este un mijloc indispensabil in urmarirea evolutiei sarcinii, in detectarea prenatala a eventualelor malformatii, a deficitului de crestere intrauterina sau a altor probleme ce pot aparea in timpul sarcinii“, adauga medicul radiolog Raluca Ditescu.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.