Majoritatea britanicilor sunt convinsi ca Sherlock Holmes a existat in realitate, dar unii dintre ei cred ca fostul premier britanic Winston Churchill a fost un personaj fictiv, releva o ancheta citata de Rompres.

Printre cele 3.000 de persoane intervievate pentru acest sondaj, 47 % sunt convinse ca Richard I, supranumit si „Inima de Leu”, nu a fost niciodata regele Angliei, ci a trait doar in carti, cu toate ca el a domnit intre anii 1189 -1199.

Winston Churchill, prim-ministru intre anii 1940-1945 si 1951-1955, este considerat si el un personaj fictiv de nu mai putin de 23 % dintre repondenti, ca si regina egipteana Cleopatra, pe care 4 % dintre cei intervievati o considera un personaj inventat.

In aceasta categorie se incadreaza si Gandhi (3 %) si scriitorul Charles Dickens (3 %), precizeaza ancheta realizata pentru canalul de televiziune britanic UKTV Gold.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.