Cercetatorii britanici lucreaza la un extract de plante care sa poata fi adaugat in compozitia alimentelor de tip fast food.

Extractul ar putea fi adaugat si a altor produse bogate in grasimi, precum chips-urile, pentru a reduce pofta de mancare si, implicit, obezitatea, informeaza dailymail.co.uk.

Cercetatorii cred ca acest ingredient minune ar putea sa ajute persoanele care tin dieta sa se limiteze la mici portii din alimentele bogate in grasimi si zaharuri, cu scopul de a preveni obezitatea. Ingredientul, care se gaseste in mod natural in majoritatea plantelor, semintelor si cerealelor, poate fi adaugat in orice aliment bogat in grasimi si zaharuri, pentru a combate senzatia de foame timp de pana la 12 ore.

Este vorba de lipidele din partile cloroplaste ale celulelor plantelor, utilizate in fotosinteza. Acestea se gasesc in ovaz, grau si seminte comune. Compusul actioneaza prin "invelirea grasimii" inainte de digerare, astfel incat enzimele care o descompun lucreaza mai lent ca de obicei.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.