Stimularea profunda a creierului actioneaza asupra hipotalamusului. Modalitatea a fost descoperita pe un pacient tratat de obezitate!

Oamenii de stiinta au descoperit, intamplator, o modalitate prin care pierderea memoriei poate fi nu numai oprita, ci si inversata. Metoda a fost remarcata in timpul unui experiment menit de fapt sa suprime apetitul unei persoane obeze.

Pentru a reusi, cercetatorii s-au folosit de tehnica stimularii profunde a creierului - creierul a fost impulsionat cu ajutorul unor electrozi implantati prin care circula curent electric. Electrozii sunt atasati de un cablu introdus pe sub craniu si care coboara de-a lungul gatului, fiind alimentat de o baterie implantata si ea pe sub pielea de pe piept.

In loc sa-si piarda apetitul, pacientul a raportat un intens deja-vu. El si-a amintit chiar in acel moment si in cel mai marunt detaliu, o scena pe care o traise cu 30 de ani in urma. Alte teste ulterioare au aratat ca datorita metodei, omul isi imbunatatise extrem de mult abilitatea de a invata.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.