Daca locurile de joaca au fost asociate, pana acum, cu varsta copilariei, britanicii s-au gandit sa schimbe regulile si au inaugurat locuri asemanatoare de distractie, dedicate exclusiv bunicilor.
Asa ca, accesul interzis copiilor! Bunicii au pus bastonul in cui si se dau in leagane, balansoare, tobogane sau folosesc aparate pentru tonifierea musculaturii. Potrivit "Daily Mail", in Manchester, a fost inaugurat primul loc de joaca pentru persoanele de varsta a treia. Cei mai vanjosi pensionari britanici isi pot incerca puterile facand torsiuni si fortari la aparate. Ca la 20 de ani. Nu va putem spune daca, dupa orele de "joaca", bunicii s-au tratat cu ceaiuri, pastile sau unguente care fac minuni in durerile de spate sau musculare.

Locul de joaca are la baza o idee nemteasca si a fost pus in practica de o asociatia locuitorilor din Blackley. Cele 15 mii de lire pentru finantarea proiectului au fost donate de o companie locala. "Am testat aparatele pe cateva persoane. Aveau peste 70 de ani. N-am auzit in viata mea atatea rasete. Cred ca nu esti niciodata prea batran ca sa te joci. Si asta te mentine in forma", sustine reprezentantul municipalitatii din Blackley, Joan FitzGerald, citat de "Daily Mail".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.