Un microbiolog din State a realizat un studiu pornind de la felul in care George Costanza isi inmoaie cartofii prajiti in sos.
Confruntarea lui Costanza cu Timmy pe tema numarului optim de cufundari ale cartofului prajit in sos n-a stirnit doar hohote de ris, ci si preocupari academice. Dupa ce s-a uitat la o reluare a unui episod din 1993, profesorul Paul L. Dawson si-a pus studentii sa cerceteze daca si in ce masura inmuierea unui biscuit muscat poate contamina un sos cu microbi din gura muscatorului. Rezultatele experimentului vor fi publicate anul acesta in „Journal of Food Safety“, scrie „New York Times“.

La inceput, profesorul Dawson se astepta ca rezultatele experimentului sa-i ia partea lui George si ca transferul de microbi de la gura la cartof si apoi la sos sa fie inexistent sau macar insesizabil. Insa ceea ce a aflat l-a surprins. Echipa de noua studenti le-a spus voluntarilor sa muste dintr-un biscuit si sa il inmoaie apoi trei secunde in diferite tipuri de sos. Apoi echipa a analizat sosurile si a descoperit ca, la trei pina la sase inmuieri duble, acestea se contamineaza in medie cu 10.000 de bacterii, din care intre 50 si 100 pot ajunge pe cartoful prajit si in gura unui comesean. Studentii au gasit cele mai putine bacterii in sosurile acide sau in cele groase, precum sosul de brinza sau de ciocolata.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.