Dificultatile cotidiene care nu au o rezolvare in Coran vor fi dezlegate cu un software care genereaza decrete religioase.

Informaticienii francezi au gasit solutia pentru a revela calea islamica cea dreapta in cazul problemelor care nu sint reglementate de Coran. Ei lucreaza la un muftiu (intelept musulman) electronic, care isi va folosi inteligenta artificiala pentru a interpreta Sharia, legea islamica, si a emite apoi decrete religioase, numite fatwa. Dupa cum subliniaza „Live Science“, acestea nu au insa un caracter obligatoriu si pot diferi in functie de fiecare secta si tara.

Nici unul dintre francezi nu este mahomedan, insa primesc ajutor de specialitate de la singurul musulman implicat in proiect, inginerul egiptean Anas Fawzi.

El s-a consultat in prealabil cu diversi eruditi mahomedani: „M-au asigurat ca o astfel de inventie nu este haram (interzisa de islam). Exista insa unele temeri privind folosirea tendentioasa care sa duca la defaimarea Profetului. De asemenea, exista un scepticism legat de acceptarea de catre lumea islamica a unui astfel de program“.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.