Cheltuielile presupuse de slabit (diete, consultatii la nutritionist, practicarea unor sporturi), decontate de autoritati Pachetelele cu mancare ale scolarilor, verificate de profesori

O scadere in greutate „reala si durabila” ar putea face obiectul unei recompense financiare pentru orice britanic care vrea cu adevarat sa slabeasca, a promis, saptamana trecuta, ministrul Sanatatii de la Londra, Alan Johnson care si-a propus ca, pana in 2020, numarul obezilor sa ajunga la nivelul celui din 2000.

Ambitiosul plan este analizat pe toate partile in ziarele britanice, pe bloguri si in emisiuni TV, la nivelul in care si in Romania anilor `80 s-ar fi cuvenit analizate planurile lui Ceausescu de a impune o „alimentatie rationala”.

Si proiectul ceausist, si cel al Cabinetului de la Londra au tot o „baza stiintifica”, doar ca metodele de atingere a obiectivelor difera. In loc sa goleasca magazinele de delicatese, autoritatile britanice vor nu sa sanctioneze modul nesanatos de viata, ci sa il stimuleze, inclusiv financiar, pe cel sanatos.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.