Pana in 2027, va fi cea mai apropiata trecere pe langa Pamant a unui asteroid de aceste dimensiuni

Expertii NASA au anuntat ca asteroidul 2007 TU24 va trece, in 29 ianuarie, la o distanta mai mica de 550.000 de kilometri de Pamant, insa nu exista risc de coliziune. Descoperit la 11 octombrie 2007 de oamenii de stiinta de la agentia spatiala americana care supravegheaza aceste obiecte, asteroidul masoara intre 150 si 610 de metri.

Cand se va afla aproape Pamant, la o distanta de 1,5 ori mai mare decat cea fata de Luna, asteroidul va putea fi vazut de amatori cu ajutorul telescoapelor, daca cerul va fi suficient de senin. "Pana in 2027, va fi cea mai apropiata trecere pe langa Pamant a unui asteroid de aceste dimensiuni sau chiar mai mari", a precizat intr-un comunicat Don Yeomans, directorul departamentului NASA pentru observarea obiectelor din apropierea Pamantului (Near Earth Object Program Office) de la Jet Propulsion Laboratory (JPL) din Pasadena, California.

Subliniind ca "nu exista niciun motiv de temeri privind o eventuala coliziune", oficialul NASA a spus ca, dimpotriva, "natura furnizeaza, odata cu trecerea acestui asteroid atat de aproape de Pamant, o excelenta ocazie pentru a face observatii". Trecerea asteroidului 2007 TU24 va interveni cu o zi inainte ca un alt asteroid sa se apropie de Marte, la o distanta de 26.000 de kilometri.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.