Un cercetator afirma ca aceasta varsta se poate obtine prin modificarea ADN-ului
Oamenii vor putea trai in viitor 800 de ani. Afirmatia care a socat lumea medicala apartine unui cercetator de la University of Southern California. Valter Longo afirma ca nu e nevoie decat de o modificare a ADN-ului uman. Pana atunci, medicii gerontologi sustin ca speranta de viata a unui om nu poate depasi 125 de ani.
O noua descoperire stiintifica presupune modificarea ADN-ului uman si poate constitui un prim pas in obtinerea unei sperante de viata pentru oameni cu sute de ani mai mare, informeaza cotidianul britanic The Independent.

Deocamdata, experimentul a debutat cu modificarea anumitor secvente ale lantului ADN-ului unei ciuperci. Valter Longo este unul dintre specialistii in genetica care afirma increzator ca speranta de viata pentru oameni de 800 de ani nu este doar posibila, ci este de-a dreptul inevitabila.

Prin experimentele sale de la University of Southern California el a reusit obtinerea unei ciuperci de drojdie, care poate trai pana la 10 saptamani, adica de zece ori mai mult decat acest organism traieste in mod obisnuit. Prin stergerea a doua gene din ADN-ul ciupercii si prin supunerea sa la un regim caloric restrictiv, Longo a reusit sa-i prelungeasca de 10 ori durata vietii.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.