Doua scoli din SUA, dezamagite de rezultatele slabe ale elevilor, au decis sa-i plateasca pe cei mai slab pregatiti cu opt dolari pe ora pentru a participa la cursuri suplimentare, informeaza NewsIn.

"Am inceput marti, copiii sunt entuziasmati si au fost toti prezenti", a declarat Mike Robinson, directorul liceului Creekside Hide, din apropiere de Atlanta.

Circa 20 de elevi de liceu si tot atatia dintr-o scoala din apropiere, Bear Creek, au fost alesi pentru rezultatele lor slabe si au fost invitati sa mearga la cursuri suplimentare de matematica si stiinte. Elevii pot urma cursurile de doua ori pe saptamana si pot castiga pana la 32 de dolari.

"In comunitatea noastra trebuie sa fii cu adevarat inventiv pentru a le trezi interesul copiilor. Cred ca aceasta motivatie va functiona", a declarat directorul liceului cu 2.500 de elevi.

Demersul, lansat experimental pentru 15 saptamani, este finantat de o fundatie privata. La incheierea acestei activitati, daca elevii reusesc sa obtina o nota de "8 sau 9" la temele de matematica sau stiinte, pot obtine un bonus de 125 de dolari, a adaugat directorul liceului.

"Oferim si alte programe de asistare, dar in general vin exact copiii care nu au neaparata nevoie de programe, iar cei pentru care ajutorul ar fi necesar sunt foarte dificil de atras", a conchis directorul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.