Caz socant in judetul Neamt: o copila care inca nu a implinit 11 ani, eleva in clasa a III-a, a abandonat scoala, a devenit mireasa in toata regula si si-a inceput viata sexuala alaturi de mirele mai mare cu sase ani dect ea.

Cei doi insuratei, ambii din Roznov, sunt de etnie rroma, iar pa-rintii lor i-au casatorit, in ciuda legii care interzice acest lucru in cazul minorilor de varsta lor. Aceiasi parinti, in frunte cu bulibasa, s-au aratat indiferenti fata de ancheta declansata de autoritati si au afirmat: „Asta e traditia la noi si nu aveti ce ne face”.

Sunt bine-cunoscute si au fost intens mediatizate cazurile in care minori de etnie rroma, unii dintre ei nici macar ajunsi la varsta pubertatii, au fost casatoriti de parintii lor in urma unor intelegeri reciproce. Traditia tiganilor caldarari, laiesi si argintari impune casatoria inca de la varste fragede si nicio lege nu a putut sa o anuleze.

„Nunta” de la Roznov a reusit sa ramana secreta si a culminat cu insotirea deplina, din toate punctele de vedere, a celor doi miri. Nela Stanescu era eleva in clasa a III-a si avea va;rsta de doar 10 ani. Parintii ei au decis sa o marite cu junele Nicu Stanescu, baiatul de 17 ani al unor tigani din localitate, inavutiti in urma unor afaceri cu fier vechi. De mentionat ca intre cei doi nu este nicio legatura de rudenie, peste 80 la suta din tiganii din Roznov purtand acest nume. Intelegerea a fost perfectata dupa indelungi negocieri, iar parintii flacaului au cumparat-o pe nora-copil, conform obiceiului etniei, cu suma de 30.000 de euro bani gheata si cu un sfert de kilogram bijuterii din aur. Nunta insurateilor minori a fost facuta cu alai si lautari, fara sa poata fi impiedicata de autoritati intrucat acestea nu au fost sesizate la timp. Dupa nunta insa, mirii au ramas sa convietuiasca impreuna si, ceea ce este mai grav si mai socant, mireasa de doar 10 ani a inceput sa aiba o viata sexuala activa cu junele ei sot.

Faptul a fost depistat in momentul in care eleva, devenita sotie in toata puterea cuvantului, a abandonat cursurile scolare pentru a-si putea prelua pe deplin indatoririle casnice. Directorul scolii a dispus efectuarea unei anchete pentru a se afla motivul abandonului si, astfel, s-a descoperit ca scolarita din clasa a III-a era maritata si ducea o reala viata de familie de mai bine de patru luni.

Autoritatile au fost sesizate si, in urma analizelor medicale, s-a constatat ca fetita de nici 11 ani suferise o deflorare a carei vechime era mai mare de 30 de zile. Ea a intrat imediat in atentia reprezentantilor pentru protectia copilului, care intentioneaza sa o puna sub supraveghere, internand-o intr-un centru de plasament. Totodata, politistii au demarat ancheta de rigoare si, in momentul de fata, il cauta pe mirele Nicu Stanescu, disparut de la domiciliu. Daca va fi prins, acesta risca puscaria pentru incalcarea articolului 44 din Constitutia Romaniei, privind varsta admisa pentru casatoria civila si actul sexual cu un minor.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.