Reprezentantul australian al Bisericii Anglicane critica o piesa de teatru care va fi jucata la Sydney, in care Iisus este reprezentat drept un homosexual sedus de Iuda, scrie presa australiana de duminica, conform NewsIn.

Piesa se numeste "Corpus Christi", il are ca autor pe americanul Terrence McNally si va fi reprezentata la o sarbatoare a homosexualilor si lesbienelor care va avea loc in februarie la Sydney, scrie jurnalul Sun-Herald din Sydney.

Episcopul anglican Robert Forsyth din Sydney a declarat ca piesa "este un non-sens istoric" si ca "este deliberat ofensatoare" la adresa crestinilor. Regizorul australian, Leigh Rowney, a recunoscut ca piesa poate fi ofensatoare dar sustine ca vrea sa provoace o dezbatere pe aceasta tema in sanul Bisericii.

Piesa lui McNally, in care Iisus celebreaza si casatoria gay intre doi apostoli, a mai fost jucata in Statele Unite in 1997.

Autorul piesei, Terrence McNally, care este la randul sau homosexual, a fost amenintat cu moartea dupa ce piesa sa a fost jucata in Statele Unite, mai scrie jurnalul Sun-Herald din Sydney, conform La Croix.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.