Adoratele sau indelung hulitele jocuri video pot inlocui cu succes temutele medicamente ce trebuie administrate in cazul pacientilor care sufera de dureri cronice. Uneori, acestea pot fi chiar si mult mai eficiente.

Posibilitatea de a inlocui groaznica morfina cu un joc video a fost studiata de un cercetator de la Simon Fraser University din Vancouver, Canada, iar rezultatele obtinute demonstreaza cat se poate de clar ca avem de-a face cu un nou exemplu din ciclul "tehnologia nu este nici buna, nici rea,
conteaza numai cum o folosesti".

Adorate de o buna parte din populatia lumii de azi, indiferent de varsta, jocurile video au determinat aparitia unei industrii care este pe cale sa devina la fel de puternica precum cea a tutunului sau a bauturilor alcoolice si, din pacate uneori cu efecte secundare asupra sanatatii la fel de daunatoare. Comunitatea stiintifica din intreaga lume a atras atentia, in repetate randuri, ca dependenta indusa de acestea este la fel de periculoasa precum cea a fumatului, alcoolului sau drogurilor.

Iata insa ca Diane Gromala s-a decis sa utilizeze aceste efecte in tratarea pacientilor care sufera de dureri cronice. De ce sa administram unui pacient un drog atat de puternic precum morfina daca efectul unui joc video extrem de indragit se dovedeste a fi mult mai eficient?

In acest sens, Diane a efectuat o serie de experimente pe aceasta tema si a constatat ca pacientii care sunt distrasi de lumi virtuale 3D precum cele create de anumite jocuri video s-au simtit mai confortabil si au raportat mai putina durere decat cei aflati intr-o terapie bazata pe medicamente. "Controlul cazurilor de durere cronica prin realitate virtuala computerizata si terapii de meditatie cu biofeedback promite sa fie o alternativa de succes si mult mai ieftina la tratamentele bazate pe medicamente", a afirmat Gromala.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.