“Cand vede apa nu mai așteaptă să o dezbrac. Vrea neapărat să intre in bazin”, povestește Roxana, mama unei fetițe, care abia a implinit un anișor.

Pentru prima dată, micuța a luat contact cu piscina pe cand avea doar două luni. De atunci, in fiecare săptămană este prezentă la piscina Hotelului București, unde invață să inoate alături de alți bebeluși.

Și pe Andrei l-au inscris părinții la cursurile de inot, ale specialiștilor de la Active Centre. “Dă din manuțe și din piciorușe, rade. Cand ii fac baie acasă, incearcă să inoate in cadă”, spune, razand, Ada, mămica bebelușului care abia a implinit 8 luni.

Părinții celor doi copilași sunt de părere că aceste cursuri ii dezvoltă armonios pe micuți și chiar ii ferește de boli. “Fetița mea nu a răcit niciodată de cand am născut-o. Plus de asta i s-a dezvoltat musculatura”, explică mama Mariei.

La randul lor, părinții lui Andrei spun că acesta este mult mai vioi și mai liniștit de cand urmează cursurile de inot. “De multe ori, adoarme chiar și in piscină”, se amuză Ada. Vania Limban este cea care lucrează cu micuții. De mai bine de patru ani, aceasta invață bebelușii să inoate. De la ea am aflat că sunt primiți la cursuri doar copiii vaccinați, care au implinit două luni.