Pentru cei trei adolescenți, ziua de 25 decembrie trebuia să fie una petrecută cat mai plăcut la grădina zoologică din San Francisco.

Pentru Carlos Sousa Jr., insă, ziua s-a dovedit fatală: adolescentul a fost sfașiat de un tigru siberian chiar langă cafeneaua grădinii zoologice. Poliția investighează o ipoteză care ar putea incrimina chiar victima.

Surse apropiate investigației au declarat publicației San Francisco Chronicle că este posibil ca băiatul in varstă de 17 ani să fi escaladat gardul care ținea animalul departe de vizitatori și că ar fi incercat să-l atingă.

Animalul furios l-a rănit pe băiat, dar acesta ar fi reușit să scape. Simțind mirosul sangelului, animalul innebunit a escaladat cușca și a pornit in urmărirea victimelor. Carlos Sousa Jr. a fost ucis, iar ceilalți doi prieteni ai săi au reușit să scape cu viață, dar sunt in stare gravă.

Urmele de sange lăsate de victimă ar putea explica de ce animalul i-a urmărit numai pe cei trei. Imediat după atac, poliția a reușit să ucidă tigrul inainte de a face și alte victime. Animalul a fost impușcat chiar cand se pregătea să sfașie cadavrul adolescentului.